Wat is contra expertise

Wat is Contra Expertise? Contra-expertise is een tegenonderzoek door een onafhankelijke contra schade-expert die voor uw belangen opkomt. Als verzekerde moet u een aanbod bij schade van de verzekering kritisch beoordelen. Vaak heeft u als verzekerde niet alle kennis over de polissen van de verzekeraar. Ook heeft u uw hoofd waarschijnlijk niet naar dit soort zaken staan in tijden van crisis. Dit omdat een schade vaak een emotionele nasleep kent. De expert van de verzekeraar kan u daarom gemakkelijk overhalen om akkoord te gaan met de vergoeding die hij u aanbiedt, deze vergoeding hoeft niet in verhouding te staan met de geleden schade. Het is immers wettelijk uw plicht om eventuele fouten tijdig te laten corrigeren.

U als verzekerde had misschien achteraf op een hogere schadevergoeding gehoopt. Vaak omdat volgens de expert word gesuggereerd dat niet al uw schade gedekt is waarbij ze beweren dat zaken niet tegen nieuwwaarde, maar tegen dagwaarde vergoed worden of soms zelfs helemaal niet vergoed worden.

Daarom is het verstandig om uw eigen deskundige in te schakelen, een contra-expert. Deze expert zal u bijstaan gedurende het hele proces rondom de schadevergoeding. Hij kent alle polissen en procedures soms zelfs beter dan de expert van de verzekeraar en kan dus kritisch voor u aan het werk gaan. Dit alles is in uw belang.

Onze experts zijn daadwerkelijk 100% onafhankelijk en hebben als enig doel een zo hoog en eerlijk mogelijke schadevergoeding voor u als gedupeerde te regelen bij uw verzekeraar.

Onze expertise is volledig kosteloos. De verzekeraar is op basis van de polis en op basis van de wet (en de wet staat immers altijd boven de polis), verplicht de kosten van uw eigen onfhankelijke contra-expert te vergoeden. Deze kosten komen bovenop op uw schadevergoeding, waardoor u geen euro extra betaalt bij inschakeling van een eigen contra-expert. Dit is waarvoor u jarenlang premie heeft betaald aan uw verzekeraar, dus maak altijd gebruik van uw recht! Neem meteen vrijblijvend contact op door ons te bellen of mailen. U krijgt bijna altijd binnen 1 uur persoonlijk reactie van één van onze experts.