Ga naar overzicht

Ik heb brand gehad hoe moet ik nu nu verder? Na de brand sta je er voor je gevoel ineens alleen voor

Ik heb brand gehad hoe nu verder

Ik heb brand gehad hoe moet ik nu nu verder?

Na de brand sta je er voor je gevoel ineens alleen voor, er moet van alles geregeld worden om de financiële gevolgen van een brand zo klein mogelijk te houden.

Ik heb brand gehad hoe nu verderHier leest u enkele tips over wat u het beste kan doen na een brand.

Een goede afhandeling van de brand

Bent u slachtoffer van een brand dan kunnen de volgende stappen je helpen om weer orde op zaken te stellen.

 

Brand Melden

Meld als eerste zo snel mogelijk de schade bij de verzekeraar.
Wanneer het een huurwoning betreft, Neem dan zo snel mogelijk contact op met de woningcorporatie of de eigenaar van het pand.

Regel Onderdak

In alle gevallen ligt de verantwoordelijkheid om te zorgen voor tijdelijk verblijf elders bij uzelf. Stichting Salvage helpt bij het vinden van onderdak echter niet langer dan tot de eerstvolgende werkdag, daarna moet u het zelf gaan regelen.
De verzekeraar zal een expert inschakelen om de schade ter plaatse te komen bekijken en met u verder af te stemmen.

Inventariseer de schade

Als slachtoffer hebt u ook recht op een eigen deskundige (contra-expert) die voor rekening komt van de verzekeraar, deze kosten worden bovenop uw schade door de verzekeraar vergoed, de contra expert helpt u met het hele schadetraject en neemt al het werk uit handen, hij is er enkel en alleen voor u om u te ontzorgen

Zorg dat u foto’s neemt van de schade en maak een lijst met verloren gegaan en of beschadigde eigendommen op.
Bewaar alle nota’s van de uitgaven die je doet (bijvoorbeeld voor kleding) in verband met de brand. Deze kun je wellicht declareren bij de verzekeringsmaatschappij.

Bescherm je eigendommen

Geef nooit zomaar spullen af aan een bedrijf ook als deze is ingeschakeld door de verzekeraar zorg altijd dat u eerst een lijst hebt van de spullen die zij willen meenemen. Haal onbeschadigde of licht beschadigde goederen zo veel mogelijk weg. Of bescherm ze op een andere manier tegen verdere beschadiging.

Durf om tijdig extra hulp te vragen

Hebt u vragen schroom niet om contact met ons op te nemen SchadeKing Nederland staat u graag te woord om u met raad en daad bij te staan wij zijn 24/7 bereikbaar onder telefoonnummer: 030 – 76 05 124 of mobiel 06 – 44 49 63 98

Website door SD Webdesign