Ga naar overzicht

Ik heb waterschade wat nu?

Ik heb waterschade wat nu?

Door grote regenbuien stromen er regelmatig goten en riolen over. Hierdoor heeft het water geen uitweg meer via het riool en kan zich een weg banen door uw woning.

 

Dit kan op diverse manieren, zoek daarom eerst op waar het water vandaan komt. Zoek bijvoorbeeld bij het dak, het toilet etc.

Het beste is om dit zo spoedig mogelijk te doen, omdat er misschien een manier kan zijn om er voor te zorgen dat de lekkage niet erger wordt.

Het is immers van belang dat de schade zoveel mogelijk beperkt moet worden, dit staat in de Nederlandse wet. De kosten van het voorkomen van (verdere) schade worden natuurlijk wel vergoed door de verzekeraar.

Hierna moet het worden opgeruimd, af wachten op hulp is niet nodig, het opruimen van het water door middel van dweilen etc. is zeker toegestaan. Alles wat nodig is om de schade te beperken is belangrijk om direct aan te pakken. Wat wel handig is, is het maken van foto’s om de schade later aan te kunnen tonen aan de verzekeraar.

Het kan ook zijn dat de verzekeraar samenwerkt met een schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in bepaalde schades. Deze bedrijven hebben soms drogers die er voor zorgen dat er geen giftige schimmels opkomen, of dat het huis vochtig blijft.

LET OP: zorg dat u de schade goed in kaart hebt voordat u het laat herstellen zodat u weet waar u aan toe bent en alle schade onderdelen zijn meegenomen, dit voorkomt verrassingen achteraf.

Het is daarom verstandig om een eigen deskundige, een zogeheten contra-expert in te schakelen die uw belangen behartigd, deze contra expert zal u in het hele schadetraject kosteloos bijstaan, u bent daar immers voor verzekerd. kijk ook op  waterschade onvolledig uitbetaald gekregen hoe wij u kosteloos bij kunnen staan.

Website door SD Webdesign