Ga naar overzicht

Brand door mobiele telefoon voorkomen

Brand door mobiele telefoon voorkomen. Steeds meer mensen laden tegenwoordig een mobiele telefoon ’s nachts op.

Zo heb je overdag een volledig opgeladen accu, zodat je niet op zoek hoeft naar een stopcontact als je onderweg bent. Dit lijkt ideaal, maar resulteert erin dat mobiele telefoons te lang aan de oplader liggen. Deze opladers kunnen vervolgens oververhit raken en hierdoor beginnen te smeulen of zelfs tot ontbranding komen, met enorme brandschade tot gevolg!

Er zijn zelfs veel mensen die een mobiele telefoon vlakbij of zelfs in bed leggen, terwijl deze aan de oplader ligt. Zo kunnen nog even de laatste zaken gecheckt worden op de mobiele telefoon of wordt de wekker ingesteld voor de volgende morgen. Het grote risico van een oververhitte oplader / telefoon naast of in je bed zien mensen niet! Door een smeulende oplader kunnen de lakens tot ontbranding komen en lig je zelf dus middenin de brandhaard, een scenario dat niemand wil leren kennen.

Om dit soort branden te voorkomen waarschuwt de brandweer voor het te lang opladen van de mobiele telefoon. Zodra de accu voldoende is opgeladen, zal de oplader uit het stopcontact verwijderd moeten worden om de omgeving veilig te houden. Ook is het verstandig om een oplader van het merk van de mobiele telefoon te gebruiken, dus geen goedkoper alternatief. Tot slot raadt de brandweer aan om een tijdschakelaar te gebruiken voor het opladen van je mobiele telefoon.

Website door SD Webdesign