Ga naar overzicht

Wat doet roet met elektrische apparatuur?

wat doet roet met elektrische apparatuur

Wat doet roet met elektrische apparatuur?

Roetaanslag als gevolg van brand wordt over het algemeen goed schoongemaakt. Muren worden opnieuw gesausd en kleding wordt naar de stomerij gebracht. Wordt er hierbij wel nagedacht over de moeilijk te bereiken plekken waar roet in gaat zitten? Denk hierbij eens aan alle elektrische apparaten in huis; laptop, televisie, magnetron, etc.

 

 

Roetdeeltjes gaan in deze elektrische apparaten zitten en in eerste instantie zie je daar niets van. De elektrische
apparaten worden oppervlakkig schoongemaakt, terwijl de gevolgschade van roetaanslag enorm kan zijn!
Om dit proces te verduidelijken, is een beetje scheikunde hier op zijn plaats. Roet is een stof van koolstof houdende brandstoffen, denk hierbij aan hout of steenkool.

Koolstof geleidt elektriciteit. Als elektrische apparaten waar voldoende roet in zit worden gebruikt, dan kan er dus kortsluiting ontstaan. Het verschilt per apparaat en hoeveelheid roet, hoe groot de kans op kortsluiting is. Zo kunnen stofzuigers bijvoorbeeld beter met stof, en dus ook roet, omgaan dan computers. Computers hebben kortsluitingsgevoelige elektronica en dit zal bij een dun laagje roet al kortsluiting veroorzaken en doorbranden. Daarnaast is onverbrand roet brandbaar.

Dus als er kortsluiting ontstaat in de elektrische apparatuur en er is onverbrande roet aanwezig, dan zal de kortsluiting sneller tot brand leiden dan normaal gesproken het geval is. Roetaanslag kan dus zorgen voor gevolgschade aan elektrische apparatuur en kan zelfs opnieuw brand veroorzaken!

Laat daarom altijd alles goed reinigen na brand-, rook-, of roetschade, door een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen ook het beste inschatten of elektrische apparaten schoongemaakt kunnen worden of meteen afgekeurd moeten worden. Op deze manier kun je de schade en brand het beste voorkomen! Meer informatie neem contact op met ons.

Website door SD Webdesign