Ga naar overzicht

De gevaren achter het branden van wierook

branden van wierook

Vaak beseffen mensen niet hoe gevaarlijk een wierookstokje kan zijn, met brandschade als gevolg. Hieronder twee praktijkvoorbeelden van het gevaar achter het branden van wierook.

In één geval had de bewoner om het wierookstokje te doven deze omgekeerd in een bloempot geduwd, met als gevolg dat na verloop van tijd de wortels van de plant in de bloempot begonnen te smeulen, en uiteindelijk in combinatie met het droge potgrond ontstond er brand.

In een ander geval ging het om een houtskooltje die de wierookgeur moest verspreiden, deze werd door een huisdier van tafel af gegooid waarna de gloeiende kool voor brand zorgde en de woning zwaar werd beschadigd.

Bewaar wierook en houtskool buiten bereik van kinderen en dieren, houtskool is erg brandbaar, wees voorzichtig met het aansteken van houtskool, wanneer het kooltje eenmaal is aangestoken raak het dan niet meer aan en zorg dat kinderen en huisdieren er niet meer bij kunnen komen.

Zorg dat de ondergrond waar het in brand vuurvast is en het geen hitte overbrengt naar de oppervlakte waar het op staat, gebruik geen glas zelfs geen glasbak, dit zal namelijk door de hitte breken, en de kans op brand neemt dan toe.

Gooi de asresten niet in de afvalbak of vuilnisbak, want ook dit kan brand veroorzaken.

Website door SD Webdesign